Laatste hotel van Scherpenheuvel sluit

In Scherpenheuvel gaat het eeuwenoude hotel-restaurant De Zwaan, waar veel bedevaarders logeren, dicht. Daarmee sluit het laatste hotel in de stad. 

De Zwaan bestaat al sinds 1755, het is een begrip in Scherpenheuvel en ver daarbuiten. Het hotel-restaurant met Franse keuken heeft nog altijd de charme van vroeger en wordt al jaren uitgebaat door de familie Breugelmans, waarschijnlijk het oudste familiebedrijf van het land. 

Op dit moment staat Geert Breugelmans in de zaak, samen met z'n zus en z'n 83-jarige moeder. Maar door gezondheidsproblemen moeten ze stoppen, tenzij ze een overnemer vinden, maar die kans is klein. "In deze tijden is het moeilijk om een overnemer te vinden", zegt Geert. "We zullen veel kaarsjes moeten branden, om die wens te doen uitkomen." 

En het hotel zal ook gemist worden door de bedevaarders die daar logeren als ze naar Scherpenheuvel komen. "Er zijn bedevaarders die hier al 40 of 50 jaar lang komen overnachten en die nu ontgoocheld zijn omdat ze een andere plek moeten zoeken." 

Met De Zwaan sluit eind deze maand het laatste hotel in Scherpenheuvel.

 

Meest gelezen