Lenen voor een auto nog nooit zo goedkoop

Wie een auto wil kopen, kan vandaag goedkoop een autolening afsluiten. Enkele banken bieden al tarieven aan vanaf 0,85% voor nieuwe wagens. En het ziet er niet naar uit dat de bodem is bereikt want Beobank, de bank die vorig jaar de goedkoopste autolening aanbood, heeft zijn tarieven nog niet bekendgemaakt. Dat schijft De Tijd.

Volgende week start de hoogmis van iedere autoliefhebber. Dan zet het Autosalon zijn deuren wijd open voor het grote publiek. Heel wat bezoekers komen er inspiratie opdoen voor de aankoop van hun volgende wagen. En die aankoop financiëren kan dit jaar bijzonder goedkoop. Verschillende grootbanken hebben hun tarieven laten zakken tot 0,89%. Al hangen daar natuurlijk ook enkele voorwaarden aan vast.  Vorig jaar was het laagste tarief zo'n 0,99%.

Toch lijkt de bodem nog niet in zicht want Beobank, de bank die vorig jaar de goedkoopste autolening aanbood, heeft zijn tarieven voor dit jaar nog niet bekendgemaakt. Nog opvallend, bij sommige banken kan je ook dit jaar voor je autolening een speciaal tarief krijgen als je een ecologische wagen koopt.  

Meest gelezen