Lichtstoet Opoeteren afgeschaft

In Opoeteren bij Maaseik is er dit jaar geen lichtstoet. Vorig jaar werd die voor het eerst door carnavalsgroep De Zeiver Lepkes georganiseerd, maar toen liep het uit de hand. Normaal gezien zou de lichtstoet dit jaar plaatsvinden op 17 maart.

"De lichtstoet werd geen succes vorig jaar", zegt schepen Myriam Giebens van Opoeteren. "Er waren verkeers- en parkeerproblemen, de organisatie liep mank en de deelnemers waren onvoldoende geïnformeerd."

Er was ook sprake van alcoholmisbruik en vechtpartijen en daarom willen politie en gemeente de stoet dit jaar niet laten doorgaan. "De organisatie moet eerst meer ervaring opdoen bij een andere lichtstoet", zeggen ze daar. De carnavalsvereniging zelf hoopt gemeente en politie toch nog te kunnen overtuigen zodat de lichtstoet ook dit jaar kan plaatsvinden. 

Meest gelezen