Yorick Jansens

In 2017 voor het eerst meer dan 10 miljoen voertuigen door de Liefkenshoektunnel

In 2017 zijn voor het eerst meer dan 10 miljoen voertuigen door de Liefkenshoektunnel in Antwerpen gereden. De tunnel is berekend op 40.000 voertuigen per dag en dat aantal is bijna bereikt.

Tolvrij

In totaal reden meer dan 10 miljoen voertuigen door de Liefkenshoektunnel in 2017. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Dat is 12 procent of 1,1 miljoen voertuigen meer dan in 2016. Dat de tunnel wegens incidenten op de Antwerpse ring ook ruim 115 uren tolvrij was, tegenover 60,5 in 2016, heeft niets met die stijging te maken: "Het aandeel voertuigen dat tolvrij door de tunnel rijdt, is al enkele jaren stabiel rond 2%", legt Marc Persoon uit, operationeel manager van de Liefkenshoektunnel. "Mensen kiezen meer en meer voor de Liefkenshoektunnel om elders files te vermijden. De bereidheid om daarvoor te betalen, is gestegen."

Avondspits

Daardoor dreigt ook de Liefkenshoektunnel geconfronteerd te worden met files: "Tijdens de avondspits staat er al een structurele file richting Nederland, door verkeer dat invoegt van op de Scheldelaan, tussen de Liefkenshoektunnel en de Tijsmanstunnel." 's Ochtends is er nog geen sprake van files.

Meest gelezen