De woontoren ging er komen naast het muziekcentrum Trix
Google Maps

Provincie Antwerpen fluit stad terug over bouwvergunning woontoren naast muziekcentrum

De provincie Antwerpen heeft de bouwvergunning vernietigd voor een woontoren naast het muziekcentrum Trix in Borgerhout. Dat schrijft De Morgen. De provincie fluit zo het Antwerpse stadsbestuur terug.

De stad Antwerpen had vorige zomer nog een vergunning afgeleverd aan projectontwikkelaar Caravel Properties. Maar onder meer het muziekcentrum Trix tekende beroep aan. De provincie geeft hen nu gelijk.

"Er was het negatieve verslag van onze provinciaal stedenbouwkundig ambtenaar", legt provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) uit. "Dat verslag is gebaseerd op een aantal zaken, namelijk dat de woontoren op 1,5 meter van het muziekcentrum Trix gebouwd zou worden. Dat is natuurlijk problematisch en zou in de toekomst problemen kunnen veroorzaken." Zo zou de evacuatie bij brand een probleem kunnen zijn en zou de impact op de drukke verkeersader de Singel te groot zijn, oordeelt de provincie.

De bouwvergunning die de stad eerder had afgeleverd leverde al kritiek op, in het bijzonder door de oppositie. Zo waren er negatieve adviezen voor het project. "Maar dat is een zaak voor het stadscollege. Wij beoordelen aan de hand van een hoorzitting en het verslag van de stedenbouwkundig ambtenaar. En wij hebben in eer en geweten geoordeeld dat de inplanting op die plek geen goede zaak zou zijn", zegt provinciaal gedeputeerde Lemmens.

Antwerps schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) laat aan De Morgen weten dat hij akte neemt van de beslissing.

Meest gelezen