Puigdemont komt spreken bij N-VA Leuven "over hoe socialistische hegemonie te doorbreken"

De afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont komt spreken op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Leuven eind deze maand. Dat heeft lijsttrekker Lorin Parys bekendgemaakt. "Puigdemont zal het hebben over hoe je de socialistische hegemonie kan doorbreken", blikt Parys vooruit.

Lorin Parys doet bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar een gooi naar het burgemeesterschap in Leuven, dat al jaren bestuurd wordt door de socialist Louis Tobback. De N-VA'er wil daarvoor kennelijk wat inspiratie halen bij Carles Puigdemont.

"Puigdemont was burgemeester van de stad Girona voor hij de Catalaanse minister-president werd en Girona is een stad die toch wel parallellen heeft met Leuven", aldus Lorin Parys. "Toen Puigdemont in november bij mij thuis is komen eten, heeft hij mij verteld hoe hij in Girona het socialistische bestuur na 32 jaar heeft kunnen breken. Daarom heb ik hem gevraagd om zijn ervaringen te komen delen op onze nieuwjaarsreceptie." Al zal de Catalaanse kwestie allicht ook aan bod komen.

Andere opvallende gast op de nieuwjaarsreceptie van de Leuvense N-VA is reporter Luc Haekens van "De ideale wereld". "Hij zal voor ons op zoek gaan naar de ideale politieke wereld in Leuven en hij krijgt daarvoor volledig carte blanche", zegt Lorin Parys. "Hij zal met iedereen mogen lachen. Relativeren is belangrijk in de politiek en daarvoor begin je bij jezelf. Ook wij zullen met de billen dichtgeknepen zitten."

Luc Haekens verduidelijkt bij De Standaard: "Men heeft mij gevraagd of ik, tegen betaling, wilde spreken voor een publiek van N-VA’ers met als onderwerp: de N-VA. Ik mocht flink met hen lachen, zo was mij beloofd. En daarom heb ik toegezegd. Maar ik ben absoluut geen lid van de N-VA en dat zal ik hen ook zeker zeggen!"

Meest gelezen