Video player inladen...

Grondverzakking in Diegem: spoorhinder tussen Brussel en Leuven blijft beperkt

In Diegem heeft een grondverzakking een tijdlang hinder op het spoor veroorzaakt. Twee van de vier sporen waren niet berijdbaar. De situatie is intussen hersteld, maar er kunnen nog vertragingen zijn.

De grondverzakking werd vastgesteld op de A201, de toegangsweg naar de luchthaven van Zaventem, meer bepaald aan het viaduct, waar de rijweg de spoorweg kruist.

Om 15 uur waren twee van de vier sporen daardoor onbruikbaar. "Bepaalde treinen tussen Brussel en Leuven werden omgeleid via Hofstade en Haacht", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. "Op de twee overblijvende sporen dienden de treinen over een traject van 1,3 kilometer 20 km/u te rijden." De treinen moesten stapvoets rijden om zo weinig mogelijk trillingen te veroorzaken.

Intussen zijn de 4 sporen opnieuw beschikbaar en kunnen de treinen op de normale snelheid rijden. Reizigers dienen wel nog rekening te houden met een vertraging van 15 minuten.

Meest gelezen