Video player inladen...

Trump furieus over boek: "Vol met leugens en bronnen die niet bestaan"

Donald Trump haalt op Twitter fel uit naar Michael Wolff, de auteur van het vernietigende boek over het eerste jaar van zijn presidentschap. "Vol met leugens, verkeerde voorstellingen en bronnen die niet bestaan", schrijft hij over het boek. Ook zijn voormalige medestander Steve Bannon krijgt opnieuw een veeg uit de pan.

"Ik heb geen enkele toegang gegeven tot het Witte Huis. Ik heb hem zelfs meerdere keren afgewezen", schrijft Trump op Twitter. "Ik heb nooit met hem gesproken voor het boek. Het staat vol met leugens, verkeerde voorstellingen en bronnen die niet bestaan."

Het boek "Fire and fury: Inside the Trump White House" schetst een ontluisterend beeld van een incompetente president en een Witte Huis dat beheerst wordt door chaos en interne rivaliteit. Het is het werk van journalist Michael Wolff, die het presidentschap van Trump van dichtbij heeft gevolgd en interviews heeft afgenomen met de mensen in zijn entourage.

Dat Trump niet is opgezet met het boek, werd gisteren al duidelijk, nadat een aantal fragmenten waren gepubliceerd in de pers. Zijn advocaten dreigden met een rechtszaak tegen de auteur en de uitgever, maar die reageerden door de release van het boek te vervroegen. Het komt vandaag al in de rekken, in plaats van begin volgende week.

Trump haalt in de tweet ook uit naar Steve Bannon, zijn voormalige campagneleider en adviseur. Bannon is een van de bronnen van Wolff  in het boek. In zijn uitspraken is hij erg scherp voor de kinderen van de president.

Trump heeft voor hem nu een bijnaam bedacht: "Sloppy Steve", wat vertaald kan worden als slordig of smerig. "Kijk naar het verleden van deze kerel (auteur Michael Wolff) en zie wat er gebeurt met hem en Sloppy Steve", aldus Trump.

Meest gelezen