Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Twitter blokkeert pagina Gouden Dageraad

Twitter heeft de pagina van de Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad geblokkeerd. Dat gebeurde twee weken nadat Twitter nieuwe regels had aankondigd tegen racistische groepen.

Twitter volgt daarmee het voorbeeld van Facebook en Instagram. Die verwijderden het account van Gouden Dageraad al eerder, waardoor de partij nu afwezig is op de grootste sociale media.

De extreemrechtse partij uitte haar ongenoegen op haar website. "Na Facebook van Zuckerberg, na Instagram en alle corrupte media, is het de beurt aan Twitter om de partij op een lage manier te viseren", schreven ze.

De actie van Twitter gebeurt twee weken nadat het bedrijf heeft aangekondigd dat het nieuwe regels gaat toepassen. Daarmee wil Twitter racistische, haatdragende of gewelddadige groepen tegengaan. Het is niet duidelijk of het blokkeren van Gouden Dageraad een gevolg is van de nieuwe regels.

Meest gelezen