Videospeler inladen...

Vlaams Belang wil dat Vlamingen meer kinderen krijgen: "Nieuwkomers maken we zelf"

Vlaams Belang start een nieuwe campagne met als afbeelding een zwangere vrouw en als slogan: "Nieuwkomers maken we zelf." Een oproep aan Vlamingen om meer kinderen te maken. Ook oud-voorzitter Karel Dillen deed in de jaren 90 een dergelijke oproep, net zoals onlangs de radicaalrechtse Duitse partij AfD.

"We trekken in Antwerpen veel nieuwkomers aan", zegt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. "Maar helaas de verkeerde nieuwkomers: buitenlanders met weinig centjes die weinig meerwaarde bieden."

Vlaams Belang gebruikt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, waar Filip Dewinter lijsttrekker zal zijn voor de partij. "We zien dat Bart De Wever en de N-VA de problematiek van nieuwkomers volledig links hebben laten liggen in Antwerpen. Onze stad islamiseert verder."

"We zien bij gezinnen van niet-Europese origine dat ze gemiddeld 2,6 kinderen per gezin krijgen. Bij Belgische gezinnen gaat het slechts om 1,3 kinderen per gezin." Volgens Dewinter "zijn de Vlamingen intussen bijna een minderheid in eigen stad". Daarom pleit hij voor een inschrijvingsstop voor "vreemdelingen".

Geen nieuw idee van extreemrechts

De radicaalrechtse Duitse partij AfD riep ook al op om meer kinderen te krijgen in "de strijd tegen vreemdelingen". "AfD is inderdaad een inspiratiebron", aldus Dewinter. "Dat hoeft niet te verwonderen, we delen dezelfde ideeën."

In de jaren 90 riep toenmalig voorzitter van Vlaams Blok, Karel Dillen, ook al op om meer kinderen te maken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen