Donald Trump: "Ik ben een zeer stabiel genie"

Het boek dat de Amerikaanse journalist Michael Wolff heeft geschreven over VS-president Donald Trump, blijft die laatste op stang jagen. Vooral de suggestie dat hij mentaal niet helemaal in orde is, stoort Trump. De president heeft gereageerd in drie lange tweets.

"Al mijn hele leven zijn mijn twee grootste kwaliteiten dat ik mentaal stabiel ben en, zeg maar, dat ik heel slim ben", schrijft Trump. Trump sleurt er in de tweets ook zijn rivaal tijdens de presidentscampagne Hillary Clinton bij.

"Misdadigster Hillary Clinton heeft die twee kaarten ook heel hard proberen uit te spelen, maar zij ging, zoals iedereen weet, roemloos ten onder", schrijft Trump. "Ik daarentegen was eerst een ZEER succesvol zakenman, daarna een top-ster op de televisie, en nu president van de Verenigde Staten (bij mijn eerste poging). Ik denk dat dat niet alleen getuigt van slimheid, maar van genialiteit... en een heel stabiele genialiteit ook nog!"

Het boek "Fire and Fury" van Michael Wolff is gisteren gepubliceerd, enkele dagen vroeger dan gepland. Het omstreden boek biedt een inkijk in het Witte Huis. Volgens sommigen staan er niet alleen fouten in, maar zijn een aantal beweringen ook lasterlijk. President Trump probeerde de publicatie tegen te houden via de rechter, maar dat is dus niet gelukt.

Slordige Steve brak in tranen uit toen hij werd ontslagen

Donald Trump

In het boek wordt onder meer gezegd dat veel medewerkers in het Witte Huis vinden dat Trump mentaal niet helemaal in orde is, en absoluut niet geschikt is voor het presidentschap. Het zou ook niet de bedoeling zijn geweest dat hij president werd, hij wilde alleen maar zijn marktwaarde verhogen via de campagne. Zijn vrouw Melania zou zelfs hebben gehuild van verdriet bij de inauguratie, iets wat zij intussen ontkend heeft.

De zoon van Trump, Donald Jr., zou volgens de voormalige topadviseur van Trump Steve Bannon verraad gepleegd hebben toen hij een gesprek had met een Russische advocate tijdens de presidentscampagne. Trump reageerde eerder al woedend op de uitlatingen van Steve Bannon in het boek. 

"Slordige Steve brak in tranen uit toen hij ontslagen werd", schreef Trump ook al via Twitter, "hij smeekte om zijn job te mogen houden". Ook de auteur van het boek kreeg van alles naar zijn hoofd geslingerd. "Michael Wolff is een totale loser die allerlei verhalen uit zijn duim zuigt om dit heel vervelende en leugenachtige boek te slijten", tweette Trump over hem.

Meest gelezen