Video player inladen...

Australië kampt met hittegolf en bosbranden

Het zomert volop in Australië, het zuidoosten kreunt onder een hittegolf. In verschillende staten stijgen de temperaturen tot boven de 40 graden en er woeden bosbranden. In de buitenwijken van Melbourne zijn verschillende gebouwen in vlammen opgegaan.  

De eerste hittegolf van het jaar in Australië treft vooral de zuidoostelijke staten met verschroeiende temperaturen boven de 40 graden. In de staat Victoria zijn in de buitenwijken van Melbourne verschillende gebouwen in vlammen opgegaan. Er zijn ook meer dan 50 bosbranden uitgebroken. Sommige daarvan zijn intussen geblust. Maar de brandweer verwacht in het hele zuidoosten nog meer brandhaarden, omdat er een sterke wind staat en de lucht bijzonder droog is.

In New South Wales is een waarschuwing afgekondigd voor de voorsteden van Sydney. De temperaturen kunnen er oplopen tot 45 graden. Vuurtjes zijn verboden, de politie schrijft boetes uit aan bestuurders die kinderen in de auto achterlaten. De hulpdiensten staan paraat. Bij ernstige hittegolven zoals deze verwachten ze 10 procent meer sterftegevallen. Bovendien koelt het de volgende dagen nog niet meteen af.

Meest gelezen