Danny Nucci: "Ik had zoiets nooit meegemaakt en zou het later ook nooit meer meemaken"

Hij was de beste vriend van Jack in de blockbuster "Titanic", stapte met hem op de boot en zag hem de legendarische woorden "I'm the king of the world" uitschreeuwen. Om uiteindelijk verpletterd te worden door een van de gigantische schoorstenen op de al even gigantische boot. De Italiaanse BFF van Jack, Fabrizio, overleefde de helletocht na de aanvaring met een ijsberg dus ook niet. Alsook diens afscheidsscène van zijn Noorse geliefde op de boot, die uiteindelijk geschrapt werd. Toch blijft voor acteur Danny Nucci "Titanic", die exact 20 jaar geleden zijn Belgische première kende, een herinnering om te koesteren.

Fabrizio De Rossi, rol van Nucci, en Jack Dawson, rol van Leonardo DiCaprio, gingen dus aan boord van de Titanic, nadat ze tickets met een spelletje poker gewonnen hadden, op zoek naar een beter leven in de VS. Vooral Jack voelde zich dan ook "The king of the world":

Danny Nucci: “De opnames van de befaamde "King of the world"-scène vonden plaats in februari, op zo’n enorm platform dat dan de voorkant van de boot moest voorstellen. Een lift bracht ons naar boven. Maar het was ijskoud en wij moesten daar in ons hemd en jasje gaan staan. Omdat het moeilijk was ons naar beneden te brengen, konden wij, als men bijvoorbeeld de camerastandpunten aan het wijzigen was, alleen maar in de kou wachten. We konden er niet plassen, we kregen daar niets te eten, en vooral, we stonden daar gewoon te bevriezen. Als er dan eindelijk "actie!" geroepen was, dan was dat het mooiste moment van ons leven. Om ons daarna opnieuw ellendig te voelen. Uren heeft dat zo geduurd." (Cosmopolitan, december 2017)

"Het water was tijdens de andere opnames ijskoud. Maar dan ook echt ijskoud. Iedereen is tijdens de opnames op een of andere manier ziek geworden. Er waren gelukkig ‘hot tubs’ aanwezig om na een opname even in te duiken. Wat niet betekent dat dat een pretje was. Je zat daarin met het idee van: "Ik ga hier doodgaan." Maar tegelijkertijd was je zo gelukkig dat je er uiteindelijk inzat. Want vele figuranten, die ook stonden te bevriezen, hadden die mogelijkheid niet. Je mocht dus maar blij zijn dat jij er wel een minuutje in mocht zitten." (Cosmopolitan)

De liefdesrelatie tussen Fabrizio en Helga, waarvoor nochtans opnames gebeurd waren, haalde het eindresultaat niet. Er was blijkbaar maar plaats voor één romance, die tussen Jack en Rose. De 'deleted scene' werd later wel op YouTube publiekelijk gemaakt:

"Ik vond het jammer dat de afscheidsscène met Helga de film uiteindelijk niet gehaald heeft. De producer moet het tijdens de eerste screening ook aan mijn gezicht hebben gezien, want hij reageerde met: "Excuses, maar de film duurt nu al meer dan 3 uur. We konden er echt geen 5 uur van hebben gemaakt. Er moest worden geselecteerd."" (Cosmopolitan)

"Mijn einde in de film was aanvankelijk ook anders. Ik zou naast het bootje van Cal (de rijke vriend van Rose, rol van Billy Zane, nvdr) zwemmen en proberen daarin te geraken. Maar hij is zo bang dat het bootje dan zal zinken, dat hij me met een roeispaan op het hoofd slaat waardoor ik verdrink. James Cameron belde me nochtans een paar maanden nadat de opnames al afgelopen waren met de mededeling: "Weet je nog dat je wegzwemt van de schoorsteen? Wel, dat zal ook je einde zijn."" (Cosmopolitan)

"Tijdens de opnames hadden we het gevoel dat we aan een groots project werkten, ook al waren we bang dat het misschien wel eens anders zou kunnen aflopen." (Hollywood Chicago, april 2012)

"Het leek soms alsof we afstevenden op een 2e "Heaven’s gate" (de peperdure film van Michael Cimino uit 1980, die een regelrechte flop werd, nvdr). James Cameron stond onder een enorme druk. Te gek voor woorden. Er verschenen al titels als "Titanic zinkt nu al!" En andere blablabla." (Cosmopolitan)

"Ze zeggen van regisseur James Cameron dat hij op de opnameset een tiran is. Wel, ik heb al met heel wat tirannen samengewerkt, al zal ik geen namen noemen. Maar James is zeker geen tiran zonder doel voor ogen. Hij weet heel goed wat hij wil  en het zit allemaal al in zijn hoofd. Als het dan toch anders gaat, dan frustreert hem dat enorm. Maar dat is zeker niet met kwade bedoelingen." (Empire Magazine, augustus 2010)

"De opnames waren een onvergetelijke ervaring. Ik had zoiets nooit meegemaakt en zou daarna zoiets ook nooit meer meemaken." (Cosmopolitan)

"Het was de eerste keer dat ik met bekendheid te maken kreeg. Mensen kwamen spontaan naar me toe en vroegen zich af hoe ze me kenden. En dan volgde: "Oh mijn God, jij bent het. Fabrizio!"" (Cosmopolitan)

De intussen 49-jarige Nucci speelde later nog mee in de bioscoopfilm "World Trade Center", en hij was vooral te zien in verschillende gastrollen in tv-series als "The mentalist", "CSI", "Castle" en "Arrow". Sinds 2013 heeft hij een vaste rol in de in de VS vrij populaire tv-serie "The Fosters", intussen al aan zijn 5e seizoen bezig. In 2013 won de serie een "Teen Choice Award" in de categorie "Choice TV Breakout Show".

Nucci is getrouwd met actrice Paula Marshall, bekend van onder meer "Californication", en heeft 2 dochters.

"Het leek soms alsof we afstevenden op een 2e "Heaven’s gate" (de peperdure film van Michael Cimino uit 1980, die een regelrechte flop werd, nvdr). James Cameron stond onder een enorme druk. Te gek voor woorden. Er verschenen al titels als "Titanic zinkt nu al!" En andere blablabla." (Cosmopolitan)

"Ze zeggen van regisseur James Cameron dat hij op de opnameset een tiran is. Wel, ik heb al met heel wat tirannen samengewerkt, al zal ik geen namen noemen. Maar James is zeker geen tiran zonder doel voor ogen. Hij weet heel goed wat hij wil en het zit allemaal al in zijn hoofd. Als het dan toch anders gaat, dan frustreert hem dat enorm. Maar dat is zeker niet met kwade bedoelingen." (Empire Magazine, augustus 2010)

"De opnames waren een onvergetelijke ervaring. Ik had zoiets nooit meegemaakt en zou daarna zoiets ook nooit meer meemaken." (Cosmopolitan)

"Het was de eerste keer dat ik met bekendheid te maken kreeg. Mensen kwamen spontaan naar me toe en vroegen zich af hoe ze me kenden. En dan volgde: "Oh mijn God, jij bent het. Fabrizio!" (Cosmopolitan)

De intussen 49-jarige Nucci speelde later nog mee in de bioscoopfilm "World Trade Center", en hij was vooral te zien in verschillende gastrollen in tv-series als "The mentalist", "CSI", "Castle" en "Arrow". Sinds 2013 heeft hij een vaste rol in de in de VS vrij populaire tv-serie "The Fosters", intussen al aan zijn 5e seizoen bezig. In 2013 won de serie een "Teen Choice Award" in de categorie "Choice TV Breakout Show".

Nucci is getrouwd met actrice Paula Marshall, bekend van onder meer "Californication", en heeft 2 dochters.

Meest gelezen