Goede kerstvakantie voor toerisme in Wallonië

Ondanks het tegenvallend weer heeft Wallonië een goede kerstvakantie achter de rug. Zowel de bezettingsgraad van de verblijven als de bezoeken aan de attracties gingen omhoog, zo meldt Waals minister voor Toerisme René Collin.

De bezettingsgraad steeg met 1,8 procent in vergelijking met vorig jaar, om uit te komen op 65 procent. De vooruitgang kwam vooral op rekening van de hotels (+ 12 procent). De toeristische attracties in het zuiden van het land telden dan weer 3,1 procent meer bezoekers.

"Een grote meerderheid van de toeristische uitbaters (81 procent) zegt zeer tevreden of tevreden te zijn over de bezoeken tijdens de eindejaarsperiode", zegt de minister. Hij wijst erop dat toerisme goed is voor 6 procent van het Waalse bbp en circa 60.000 banen oplevert.

Meest gelezen