Hadise bijt van zich af: "Erotische clip? Bij mannelijke artiesten met modellen is het nooit erotisch"

De Turks-Belgische zangeres Hadise pikt het niet dat haar videoclip voor "Sifir tolerans" het label (te) erotisch krijgt. "Bij mannelijke artiesten met vrouwelijke modellen is het nooit erotisch", tweet ze. De bewuste clip werd uitgezonden op enkele Turkse tv-zenders en die zenders zijn nu beboet door de Turkse overheid, omdat de beelden kinderen schade kunnen berokkenen.  

De clip van "Sifir tolerans" werd in de voormiddag uitgezonden, een tijdstip dat vooral kinderen potentieel voor de buis zitten. Op de beelden is te zien hoe een schaars geklede Hadise enkele intieme scènes speelt met een man in ondergoed. Geen expliciete seks en geen frontaal naakt, evenwel. De Turkse mediaregulator RTUK legde zenders die de clip vroeg uitzonden alvast een boete op.  

Hadise is razend populair in Turkije en heeft ruim 3 miljoen volgers op Twitter. De zangeres brak in België door via de talentenjacht "Idool" en vertegenwoordigde 9 jaar geleden Turkije op het Songfestival met "Düm tek tek". Het catchy nummer was goed voor een vierde plaats. In Turkije is Hadise -naast haar muziek- ook bekend van haar rol als coach in "O Ses Türkiye" (de Turkse versie van "The voice").

Moet ik me daar bij neerleggen?

In enkele tweets laat de zangeres weten dat ze het moeilijk heeft met het label erotisch dat aan de clip van "Sifir tolerans" gegeven wordt. "Als een vrouw de liefde bezingt en dat in scènes toont, is dat erotisch, en bij mannelijke artiesten met vrouwelijke modellen is het nooit erotisch. Jammer genoeg maken we nog altijd dat onderscheid. Moet ik me daar bij neerleggen? Ik blijf strijden voor gelijkheid", klinkt het.

Meest gelezen