Video player inladen...

Trump over boek van Michael Wolff : "Ik beschouw dit boek als fictie"  

De Amerikaanse president Donald Trump is er niet over te spreken dat hij in het boek van de Amerikaanse journalist Michael Wolff afgeschilderd wordt als een idioot. Voor het begin van een belangrijke vergadering van zijn Republikeinse partij gaf hij in zijn gekende weinig bescheiden stijl nog eens een kort overzicht van zijn successen als student, zakenman, tv-ster én als politicus. 

"Ik ben naar de beste scholen geweest en ik was een excellente student", zei Trump op een persconferentie in Camp David toen hij een vraag kreeg over zijn boze tweets over het boek van Wolff. "Ik verdiende miljarden en miljarden en werd een van de topzakenlui. Op televisie was ik gedurende tien jaar een enorm succes, zoals u wellicht hebt gehoord. Dan was ik één keer presidentskandidaat en ik heb ook gewonnen." 

In "Fire and Fury" wordt onder meer gezegd dat veel medewerkers in het Witte Huis vinden dat Trump mentaal niet helemaal in orde is, en absoluut niet geschikt is voor het presidentschap. "Dan hoor ik die kerel die mij niet kent (Michael Wolff, nvdr.) en die mij trouwens nooit heeft geïnterviewd", aldus Trump, die zijn eigen uitlatingen overigens al een minuut later moet bijsturen. "Lang geleden had ik een kort interview met hem in verband met een artikel."

Volgens Trump beeldt Michael Wolff zich in dat hij hem heeft geïnterviewd. "Ik beschouw dit boek als fictie en het is trouwens schandelijk. Ik ben nooit geïnterviewd. Hij is nooit in het Oval Office geweest." Volgens Trump hebben "zoveel mensen waarover ik praat in verband met fake news" hem en zijn "fantastische regering" verdedigd, "want zij kennen de auteur en weten dat hij een bedrieger is".

Daarop volgt nog een sneer naar Steve Bannon, zijn ex-adviseur die zich in het boek weinig vleiend over zijn zoon Donald Junior heeft uitgelaten. "Ik vermoed dat Smerige Steve (zijn bijnaam voor Bannon, nvdr.) hem het Witte Huis heeft binnengebracht. Daarom moet Smerige Steve nu op zoek naar een andere baan."

Meest gelezen