Video player inladen...

Twee vliegtuigen botsen op luchthaven Toronto: 174 mensen geëvacueerd

Op de luchthaven van Toronto in Canada zijn twee vliegtuigen tegen elkaar gebotst. Het ging om een leeg vliegtuig en een dat net was geland. 174 mensen werden gëvacueerd. Niemand raakte gewond. 

De Boeing 737 van de Canadese lagekostenmaatschappij WestJet was net vanuit het Mexicaanse toeristenoord Cancun geland op de internationale luchthaven Toronto Pearson. Het toestel stond stil toen het geraakt werd door een vliegtuig van Sunwing dat, zonder crewleden en passagiers aan boord, werd weggesleept van een gate.

Op een video die vlak na de botsing werd genomen, is te zien hoe de achterkant van het vliegtuig van Sunwing vuur vat.

Video player inladen...

"Door de positie van het vliegtuig op de baan, moesten de passagiers van WestJet via de evacuatieglijbanen worden geëvacueerd", zegt de luchtvaartmaatschappij in een mededeling. "De hulpdiensten waren dichtbij en schoten meteen in actie."

Er vielen geen gewonden: alle 168 passagiers en 6 crewleden bleven ongedeerd.

Meest gelezen