2017 Invision

Vier vrouwen beschuldigen filmmaker Paul Haggis van seksueel misbruik

Vier vrouwen hebben een klacht ingediend tegen de Canadese regisseur Paul Haggis. Dat melden Amerikaanse media. Hij zou twee van hen verkracht hebben, maar dat ontkent de regisseur. 

Alles begon met de klacht van één vrouw, een uitgever, die de 64-jarige Haggis beschuldigde van verkrachting. Daarna kwamen er nog drie andere vrouwen met hun verhaal naar buiten.

De vrouwen verklaren allemaal dat de regisseur hen eerst vroeg om hem te kussen en agressief werd als ze dat weigerden. Twee vrouwen, onder wie Haleigh Breest die als eerste een klacht indiende, zouden verplicht zijn geweest om hem oraal te bevredigen. Daarna zouden ze zijn verkracht. De twee andere vrouwen werden tegen hun zin door Haggis gekust, maar konden wegkomen vooraleer er meer gebeurde. Een van hen kreeg nadien nog verschillende sms'en van de regisseur.

"Valse klacht"

Haggis heeft de originele klacht over verkrachting steeds ontkend en diende een tegenvordering in. Volgens hem gebruikt de vrouw de valse klacht om hem af te persen, aangezien ze 9 miljoen dollar vroeg om toch niet naar de rechter te stappen. Haggis' advocate Christine Lepera ontkent ook de beschuldigingen van de andere vrouwen. "Hij heeft niemand verkracht", zei ze.

Haggis raakte in het midden van de jaren 2000 bekend bij het grote publiek toen hij de eerste scenarist werd die twee jaar na elkaar de Oscar voor de beste film won met "Million dollar baby" en "Crash", waarvan hij de regisseur is.

Meest gelezen