(Foto: archief)

Vrouwelijke chauffeur van de MIVB krijgt klap van passagier

Een vrouwelijke buschauffeur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft aan de halte Wiener in Watermaal-Bosvoorde een vuistslag op de borstkas gekregen van een passagier die mordicus wilde opstappen op de bus, ook nadat de chauffeur erop gewezen had dat ze in pauze was. De aanvaller is door de politie opgepakt.

Dat heeft Cindy Arents gemeld, de woordvoerster van de MIVB. De agressie vond vanavond omstreeks 18 uur plaats op een bus van lijn 95 op het Wienerplein in Watermaal-Bosvoorde. Toen de passagier op de bus wilde stappen, legde de vrouw achter het stuur hem uit dat ze op dat ogenblik zoals voorgeschreven een pauze nam en dat hij wat moest wachten voor hij mocht opstappen op de bus.     

De man trok zich hiervan niets aan en stapte toch op de bus en haalde toen plots met geweld uit naar de chauffeur. Hij bracht haar een slag in de borststreek toe.     

De chauffeur haalde er de politie bij, die de man heeft meegenomen voor ondervraging.

Meest gelezen