Video player inladen...

Wateroverlast in Duitsland: scheepvaart op vele plaatsen stilgelegd

In Duitsland is de Rijn op verschillende plaatsen overstroomd. Ook de Moezel en de Donau staan bijzonder hoog. Dat is het gevolg van de zware regens van de afgelopen dagen en weken, en van het smeltwater dat nu de rivieren instroomt.  

In Keulen staat de Rijn al meer dan 8 meter hoog en de rivier blijft nog zeker het hele weekend stijgen. Daarom wordt het scheepvaartverkeer op vele plaatsen stilgelegd of beperkt.

Dat is ook op de Donau en de Moezel het geval, zoals in het plaatsje Zell. Verschillende huizen staan daar al onder water staan, maar de rivierbewoners laten het niet aan hun hart komen. "We zullen dit hoogwater wel overleven en tegen maandag wordt het weer normaal", zegt een inwoner. 

Meest gelezen