Video player inladen...

Zware brand op olietanker in China: 32 bemanningsleden vermist

Bij een aanvaring tussen twee schepen voor de Oost-Chinese kust is een zware brand uitgebroken op een olietanker. Dat melden Chinese staatsmedia. Er is een grootschalige reddingsactie op poten gezet voor de 32 bemanningsleden, die allemaal vermist worden.

De Iraanse olietanker "Sanchi", die vaart onder de Panamese vlag en olie van Iran naar Zuid-Korea vervoerde, is gisterenavond op ongeveer 300 kilometer ten oosten van Shanghai in aanvaring gekomen met het vrachtschip "CF Crystal" uit Hongkong. Meteen na de botsing is er op de olietanker een zware brand uitgebroken. De tanker zou daardoor al volledig zijn uitgebrand. In het ruim van het schip werden 136.000 vaten geraffineerde olie vervoerd naar Zuid-Korea, meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Het vrachtschip had tonnen graan aan boord, dat vanuit de VS onderweg was naar het zuiden van China. Dit schip is bij de botsing niet zwaar beschadigd geraakt. Van het vrachtschip kon de volledige bemanning, 21 Chinezen, worden gered, maar met de 32-koppige bemanning van de olietanker is alle contact verbroken. Dat zegt het Chinese ministerie van Transport. Het gaat om 30 Iraniërs en 2 Bengalen.

Er is een grootschalige reddingsoperatie aan de gang. De Chinese marine leidt die reddingsactie met verschillende schepen. De Zuid-Koreaanse kustwacht ondersteunt de actie met een reddingshelikopter, en stuurt ook een extra schip.

Meest gelezen