Video player inladen...

Bestuurder vluchtmisdrijf Hasselt had gedronken en reed zonder rijbewijs

De man die gisteravond drie voetgangers aanreed in Hasselt en daarna vluchtmisdrijf pleegde, had gedronken en reed zonder rijbewijs. Dat bevestigt het parket. De man werd opgepakt in een café en is intussen aangehouden.

Het ongeval gebeurde rond 20 uur gisteravond op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt, dicht bij het Kolonel Dusartplein. Een auto reed op die plek drie voetgangers aan terwijl ze aan het oversteken waren. 

De bestuurder - een 56-jarige man uit Diepenbeek - pleegde vluchtmisdrijf, maar kon even later worden opgepakt in een café in de buurt. Zijn auto stond buiten geparkeerd. 

De drie voetgangers kwamen allemaal uit Oost-Vlaanderen en waren 26 of 27 jaar. Ze raakten allemaal zwaargewond. Een van hen verkeerde een tijdje in kritieke toestand, maar het levensgevaar is intussen geweken. 

De onderzoeksrechter heeft hem laten aanhouden en naar de gevangenis van Hasselt laten overbrengen

Parketwoordvoerder Bruno Coppin

Intussen is ook duidelijk dat de bestuurder van de auto gedronken had, zo bevestigt het parket. Hij reed ook zonder rijbewijs. Dat was ingetrokken na eerdere veroordelingen. "De feiten waarvan hij verdacht wordt zijn het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen, het plegen van vluchtmisdrijf en het rijden onder invloed van alcohol", zegt Bruno Coppin van het parket van Hasselt.

"De onderzoeksrechter heeft hem laten aanhouden en naar de gevangenis van Hasselt laten overbrengen", zegt Coppin nog. De man riskeert een zware straf. "De wet voorziet als maximumbestraffing voor zulke feiten een straf van 3 jaar, een geldboete van 40.000 euro en afhankelijk van de antecedenten een rijverbod van 5 jaar tot levenslang."

Meest gelezen