Zwangere vrouw raakt zwaargewond aan tramhalte

Een zwangere vrouw van 21 is gisterenmiddag zwaargewond geraakt toen ze met haar voet gekneld raakte tussen de deuren van de tram. De trambestuurder had dat niet gemerkt, zodat de vrouw enkele meters werd meegesleurd.

Meegesleurd

De vrouw wilde tram 2 opstappen op de Antwerpsesteenweg in Hoboken. Ze ging achterwaarts de tram op, en trok een buggy achter zich aan de tram op. Maar dat lukte niet goed. Op dat moment sloten de deuren, en vertrok de tram. De voet van de vrouw raakte gekneld tussen de deuren van de tram. De vrouw werd enkele meters meegesleurd en viel op het perron. 

Vrouw en foetus in levensgevaar

Op het eerste gezicht leken de verwondingen van de vrouw mee te vallen: ze liep enkele oppervlakkinge wonden op aan haar bovenbeen. Ze werd ter plaatse verzorgd en naar het Middelheimziekenhuis gebracht. Maar wat later bleken haar verwondingen zo ernstig dat er zelfs levensgevaar was voor moeder en foetus.

De Lijn gaat onderzoeken hoe het ongeluk is kunnen gebeuren en zal daarvoor onder meer de beelden bestuderen die gemaakt zijn door camera's op de tram. 

Meest gelezen