Een appel voor wie roltrap links laat liggen in Antwerpen-Centraal

Pendelaars die in het treinstation Antwerpen-Centraal de trap kozen in plaats van de roltrap, hebben vanmorgen een appel gekregen. Met die actie wil de stad Antwerpen haar inwoners aanmoedigen om in het nieuwe jaar meer te bewegen.

Stoel als boosdoener

"De stoel is de grote boosdoener. Maar je hoeft niet fanatiek te gaan sporten om gezonder te leven", zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). "Af en toe de trap nemen, of te voet of met de fiets naar het werk gaan, helpt al enorm veel. Vandaag krijg je een appel, da's het symbool voor gezond leven. Dus leef gezond, eet een appel, en neem af en toe de trap."  

1.000 appels

In totaal werden vanmorgen 1.000 appels uitgedeeld aan iedereen die de trap nam. En sommige pendelaars hebben de boodschap goed begrepen. "Je zal het misschien niet geloven, maar ik doe dat echt elke keer, omdat ik tijdens de week te weinig tijd heb om te sporten", vertelt een vrouw.

Anderen hebben dan weer iets meer overtuiging nodig. "Soms neem ik de trap, als ik genoeg energie heb wanneer ik 's ochtends uit mijn bed kom", lacht een man.

Meest gelezen