Deze 4 vrouwen presenteren dit jaar het Eurovisiesongfestival

De presentatie van het Eurovisiesongfestival in Lissabon is in handen van 4 vrouwen. Dat meldt de Portugese omroep RTP. Eurovision.tv stelt ze aan u voor.

Op 8, 10 en 12 mei is het weer zover: dan vindt in Lissabon de 63e editie van het Songfestival plaats. De presentatie is deze keer in handen van 4 vrouwen, zo meldt RTP.

1. Filomena Cautela

Cautela is geboren op 16 december 1984 in Lissabon. In 2000 begon ze met acteren in het theater. Vier jaar later stapte ze over naar het witte doek. In 2005 werd ze presentator bij MTV Portugal.

Terwijl ze haar tv-carrière uitbouwde, bleef Cautela acteren. Sinds 2015 presenteert ze een talkshow op RTP. Vorig jaar was ze de woordvoerder van de Portugese jury op het Songfestival.

2. Sílvia Alberto

Alberto is in 1981 geboren en maakte haar debuut in de Portugese versie van "The Disney club" toen ze 19 was. Een jaar later presenteerde ze al een programma op RTP en was ze op een lokaal radiostation te horen. In 2003 en 2004 presenteerde ze de Portugese versie van "Idols" voor een commerciële zender.

In 2006 keerde ze naar RTP terug. Sindsdien heeft ze programma's gepresenteerd als "Strictly come dancing", "Masterchef", "Top chef" en "Portugal's got talent". In 2011, 2013 en 2014 gaf ze rechtstreeks commentaar bij het Songfestival voor RTP.

3. Daniela Ruah

Ruah is op 2 december 1983 geboren in Boston in de VS. Toen ze 5 was, verhuisde ze samen met haar gezin naar Portugal. Haar acteercarrière begon ze toen ze 16 was.

Ze haalde een bachelor in uitvoerende kunsten aan de London Metropolitan University en trok kort nadien naar New York waar ze aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute ging studeren. Ze was te zien in de film "Red tails" van George Lucas. Momenteel schittert ze in de serie "NCIS: Los Angeles" als speciaal agent Kensi Blye.

4. Catarina Furtado

Furtado is geboren op 25 augustus 1972 in Lissabon. Sinds vele jaren is ze een presentator en actrice op tv. Volgens een studie van Marktest uit 2017 is ze een van de meest geloofwaardige mensen van Portugal.

Sinds 2000 is Furtado United Nations Goodwill Ambassador. 6 jaar geleden stichtte ze de ngo Corações Com Coroa (Hearts With Crown) om bewustzijn aan te wakkeren over vrouwenrechten en empowerment van vrouwen.

Meest gelezen