Waterlek veroorzaakt grote put in Kalmthout

De N111, de Klinkaardstraat, is plaatselijk afgesloten in Kalmthout. Het wegdek is verzakt door een breuk in een grote waterleiding. 

Grachten vol

Watermaatschappij Pidpa werd vanmiddag gewaarschuwd voor een waterlek op de Klinkaardstraat in Kalmthout. "Er werd gemeld, dat er heel veel water in de grachten stond", vertelt Alain T'Syen van Pidpa. "Toen onze technici ter plaatse waren, bleek een grote toevoerleiding inderdaad lek te zijn." Wellicht is er veel water weggelopen: "De leiding ligt onder de grond en er was geen water zichtbaar tot de grachten vol begonnen te lopen. Water dat ondergronds wegspoelt, kan veel zand meenemen met verzakkingen tot gevolg."

Grote put

 

De waterleiding is gisterenavond al hersteld. "Een tiental huizen hebben van 15u 's middags tot 20.30u 's avonds zonder water gezeten, maar de toevoer is hersteld." De weg is nog wel afgesloten: "Er is een put van toch enkele vierkante meters oppervlakte. Hoe en wanneer het wegdek hersteld zal worden, zullen we morgen (dinsdag) bekijken."

put in wegdek, waterleiding is zichtbaar

Meest gelezen