Burgemeester Schaarbeek: "Dader vluchtmisdrijf Schaarbeek geen onbekende voor gerecht"

De man die gisteren vluchtmisdrijf pleegde na een ongeval in Schaarbeek is geen onbekende voor het gerecht. Dat zegt Bernard Clerfayt, burgemeester van Schaarbeek (DéFI). Een meisje van 5 en haar vader raakten zwaargewond. De dader reed door, maar kon later opgepakt worden. Uit het onderzoek blijkt dat hij onder invloed was. Een tweede verdachte wordt nog steeds opgespoord.

Het ongeval gebeurde in de Paul Deschanellaan in Schaarbeek. De slachtoffers, een meisje van 5 en haar vader, raakten zwaargewond toen een auto op hen inreed. Ze verblijven nog steeds in het ziekenhuis, maar het meisje verkeert niet langer in levensgevaar. 

Na het ongeval sloegen de twee inzittenden van de wagen op de vlucht. Een van hen kon later ingerekend worden. Nu is het duidelijk dat de 23-jarige man wel degelijk achter het stuur zat. Hij was bovendien onder invloed. "Hij is geen onbekende voor politie en gerecht", zegt burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt nu. Zo was hij gekend voor verschillende diefstallen. Het parket laat ook weten dat de man al in de gevangenis gezeten heeft.

De tweede verdachte is nog altijd spoorloos en wordt actief opgespoord. 

Meest gelezen