AFP or licensors

Franse gerecht opent onderzoek naar tragere iPhones van Apple

Het Franse gerecht is een onderzoek begonnen tegen technologiegigant Apple. Het onderzoek volgt op een klacht van een consumentenorganisatie. Apple wordt ervan verdacht de levensduur van zijn iPhones bewust te beperken om zo de consumenten ertoe aan te zetten een nieuwer model te kopen.

Apple heeft onlangs wel toegegeven dat oudere iPhones via software trager gemaakt worden. Volgens Apple is dat om het zwakker worden van de batterij op te vangen en zo de telefoon langer bruikbaar te houden.

Het Franse gerecht zal onderzoeken of er sprake is van misleiding en ingebouwde veroudering. Het gaat om een voorbereidend onderzoek dat maanden kan duren. De zaak kan daarna nog doorgespeeld worden naar een rechter, voor een diepgravender onderzoek.

Ook in de VS lopen er al rechtszaken tegen Apple, om dezelfde reden. Het technologiebedrijf heeft nog niet gereageerd op het nieuwe Franse onderzoek.

Meest gelezen