AFP or licensors

GoPro stopt met drones en schrapt opnieuw banen

GoPro, de maker van de bekende vierkante actiecamera's, stopt met zijn drone-activiteiten. Ook zet het Amerikaanse bedrijf het mes in zijn personeelsbestand.  

GoPro gaat het personeelsbestand afbouwen naar minder dan 1.000 werknemers. Nu zijn dat er nog ruim 1.250 wereldwijd. GoPro gaat daarnaast op zoek naar een koper voor zijn drone-activiteiten. In de voorbije jaren heeft het bedrijf al vaker gesnoeid in het personeel. De verkoop van GoPro-toestellen staat onder druk door de steeds betere camera's op smartphones.

De aankondiging van GoPro kwam samen met de voorlopige cijfers over de verkopen van het laatste kwartaal van 2017. Het bedrijf verwacht die periode een omzet van 340 miljoen dollar in de boeken te zetten. Dat is ruimschoots onder de eerder afgegeven verwachting van 460 miljoen tot 480 miljoen dollar.

Om verkopen aan te jagen zag GoPro zich genoodzaakt prijzen van bepaalde camera's en drones te verlagen. Die stap had een negatief effect van 80 miljoen dollar op de omzet.

Meest gelezen