30 migranten onderschept in bestelwagen, chauffeur op de vlucht

Op de E34 in Lille, in de Kempen, heeft de politie zondagavond tientallen migranten onderschept in een bestelwagen. Het gaat vooral om Irakezen, Iraniërs en Afghanen. De bestuurder van de bestelwagen vluchtte meteen weg en wordt gezocht.

De federale wegpolitie van Antwerpen kreeg gisteravond, rond 22.30 uur, een bestelwagen in het vizier die bijna tegen de grond hing. Het busje reed op dat moment op de E34 richting Turnhout, ter hoogte van Lille. "Omdat de route bekend staat voor drug- en mensenhandel deden we het voertuig stoppen", zegt Peter De Waele van de federale politie.

Chauffeur nog altijd op de vlucht

Toen de bestelwagen nog traag aan het rijden was, sprongen de chauffeur en de passagier uit de wagen, waardoor de bestelwagen verder bleef rijden, tot een drietal meter voor een afgrond.

In de bestelwagen trof de politie 30 migranten aan zonder geldige papieren, voornamelijk Irakezen, Iraniërs en Afghanen.  "Er ontstond heel wat tumult en agressie, zodat onze collega's een waarschuwingsschot in de lucht moesten lossen", zegt politiewoordvoerder De Waele. "De toestand werd rustiger en op dit moment worden de 30 mensen verhoord door de politie." De chauffeur en de passagier zijn nog altijd op de vlucht.