Video player inladen...

Grote storing bij Proximus TV, probleem van de baan

Verschillende Proximus-klanten hebben gisteravond problemen gehad met hun digitale televisieverbinding. Volgens Proximus lag een stroomstoring in een van de datacenters aan de basis van de grootschalige storing. De problemen zijn intussen opgelost. Tussen 20 uur en 23 uur konden ze geen televisie kijken. 

Op sociale media kwamen gisteravond vanaf 20 uur allerlei meldingen binnen van klanten die technische problemen ondervonden met Proximus TV. Ook de klantendienst was moeilijk bereikbaar door de toestroom aan meldingen, en de website van Proximus lag een tijdlang plat.

"Het probleem was te wijten aan een stroomstoring in een van de datacenters", zegt woordvoerder Nele Van Malderen. "We kunnen bevestigen dat sinds kwart na 9 de problemen zijn opgelost, en onze klanten gradueel weer televisie kunnen kijken." Proximus sluit niet uit dat er nog enkele mensen zijn die nog even moeten wachten tot ze weer toegang krijgen tot hun digitale tv. Ook de klantendienst is weer bereikbaar.

"We willen ons verontschuldigen naar onze klanten toe en zullen er alles aan doen om dit in de toekomst te vermijden", zegt woordvoerder Nele Van Malderen.

Kaartje met overzicht van gemelde problemen met Proximus volgens de website allestoringen.be

Meest gelezen