Video player inladen...

Voka: "Mocht regering vallen, zou dat heel slechte zaak zijn voor ondernemingen"

Een val van de regering? Het is niet onmogelijk, bleek de voorbije dagen. Volgens Voka zou dat wel héél slecht nieuws zijn. Gedelegeerd bestuurder Hans Maertens pleit voor gezond verstand, hard werken en kiezen voor de economie.

Valt de regering of niet? Het lijkt een al te directe vraag misschien, al heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever de focus op scherp gezet gisteravond.  Volgens hem is het regeren mét Francken of zonder de N-VA, dus baadt de regering in een crisissfeer. Een val van de regering-Michel zou veel kapot kunnen maken, vindt Voka-topman Hans Maertens.

"Je mag nooit reageren op geruchten, maar mochten die ideeën waarheid worden, dan is dat voor onze ondernemingen een hele slechte zaak.  Er moet beleid gevoerd worden: de arbeidsmarkt en de hervorming ervan is er één van, de mobiliteit, het energiepact, we wachten nog altijd voor een oplossing op de luchthaven in Zaventem voor de vliegwet en zo meer", somt Maertens op in "De Ochtend" op Radio 1.

"Er is héél wat werk op de plank. En nu kibbelen, nog eens kibbelen, daar is niemand bij gebaat. En zeker onze bedrijven niet. Een dergelijke crisis zou heel slecht zijn voor ons bedrijfsklimaat en voor onze reputatie in het buitenland. Er moet nog anderhalf jaar geregeerd worden, er is nog heel wat werk. Laat de regering zich daar mee bezig houden", beklemtoont Maertens nog.

Meest gelezen