Persinfo

Hele week lang verkeersproblemen richting Zaventem door grondverzakking

Door een grondverzakking in Diegem zal er nog minstens een week lang hinder zijn voor het verkeer op de A201 richting Zaventem. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. 

Het probleem stelt zich bij het verlaten van Brussel. Daardoor zal de verkeershinder wellicht voor tijdens de avondspits zijn, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

De grondverzakking werd vrijdagmiddag vastgesteld en veroorzaakte toen al hinder op het spoor dat onder de brug doorloopt. Een aannemer moet nu de verzakte grond onder de brug aanvullen en verstevigen. Tijdens die werken zal de invoegstrook naar de verbinding met de binnenring ingekort blijven, wat het verkeer vanuit Brussel zal vertragen.   

"De ochtendspits verliep normaal", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Het probleem stelt zich bij het buitenrijden van Brussel, we denken daarom dat de avondspits wel eens lastig kan worden."     

Wie tijdens de spitsuren de A201 richting Zaventem neemt, luistert best goed naar de verkeersinformatie op de radio of houdt best de website van het Vlaams Verkeerscentrum in het oog . Als het tijdens de avondspits erg druk wordt, is Brussel verlaten via de A12 mogelijk dé tip. 

"De werkzaamheden aan de invoegstrook zullen een week duren. In principe niet langer. Mocht dat toch anders zijn, communiceren we dat zeker", zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Meest gelezen