SBS

Karen Damen over foto op spoor: "99% van de mensen vond de reactie op die foto overdreven"

Karen Damen heeft in het Radio 1-programma "De bende van Annemie" gereageerd op het incident met de foto bij haar nieuwe single "Een ander spoor". "Ik was absoluut geschrokken. Die foto was gemaakt op een verlaten spoor dat al heel lang niet meer in gebruik is. We hadden er ook toestemming voor gevraagd. Maar 99% van de mensen vond de reactie op die foto ook overdreven." Op de vraag van Infrabel om campagne met hen te voeren, is de ex-K3-zangeres niet ingegaan. 

De single "Een ander spoor" is een voorproefje van het solo-album dat Damen aan het maken is. "Ik zit hier te blinken van trots", zei de zangeres vandaag in "De bende van Annemie" op Radio 1 nadat het nummer er gedraaid werd.  "Het hele album zal wel niet zo traag zijn. Dit was oorspronkelijk ook een uptempo nummer. Maar in de studio hebben we de beat weggelaten en dan klonk het ook goed." 

Bij de lancering van de single ontstond er meteen heel wat controverse rond de foto waarop Damen te zien is terwijl ze op een spoor loopt. "Ik ben daar absoluut van geschrokken. Dat is nu het laatste waar ik aan heb gedacht toen ik die foto liet maken op een verlaten spoor dat al heel lang niet meer in gebruik is."

"We hadden er ook toestemming voor gevraagd. Ik las de reacties op Twitter en besefte toen pas dat het niet zo slim was. Ik heb er meteen bij gezet dat het een verlaten spoor was. En ik heb ook de slogan van Infrabel gebruikt: "Je leven is een omweg waard". Wees verstandig, spoorlopen is dom. Op die manier heb ik het een beetje rechtgezet. Ik besef wel dat ik een voorbeeldfunctie heb. Maar er zijn ook platenhoezen waarvan ik denk: "Dat mag dan wel". Guus Meeuwis stond ook met zijn groep op de sporen. Achteraf bekeken was het misschien ook wel een beetje reclame, iedereen weet nu dat ik een liedje heb. "

Geen samenwerking met Infrabel

Damen heeft meteen haar excuses aangeboden. Infrabel wilde nog een stap verder gaan en wilde dat ze mee langs scholen zou gaan om spoorlopen te ontmoedigen, maar zover is het niet gekomen. "Dat heb ik niet gedaan. Ik krijg dagelijks heel veel van die vragen. Als ik daar allemaal op moet ingaan, denk ik niet dat die plaat er ooit zal komen."

Toch was Damen niet boos. "99% van de reacties van de mensen was: dit is heel overdreven. Ik was fan van Madonna toen ik 13 was, zij droeg korte topjes, maar ik mocht zo niet buiten van mijn mama." Toen ik -tijdens de periode van K3- mijn tongpiercing liet steken, heb ik ook een mail gekregen van een vrouw uit Nederland. Kristel was toen zwanger, dat was voor tienermeisjes ook geen goed voorbeeld. Ouders moeten hun kinderen gewoon goed opvoeden en niet slaafs hun idolen laten volgen."

Meest gelezen