Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Le Pen wil nieuwe naam voor Front National

Front National-voorzitter Marine Le Pen streeft naar een andere naam voor haar partij, ook al ziet de meerderheid van haar partij een naamsverandering niet zitten. "Een nieuwe naam moet duidelijk maken dat de partij regeringsverantwoordelijkheden wil opnemen", meent Le Pen.  

"Ik ben eerder voor een naamswijziging", zei Marine Le Pen, voorzitter van de Franse extreemrechtse partij Front National, zondag tijdens een persconferentie in Alençon. Die nieuwe naam moet aantonen dat de partij bereid is regeringsverantwoordelijkheden op te nemen. De partijleidster toert al sinds september in Frankrijk om de hervorming van de partij uit te leggen aan de basis. 

"Het Front National wordt een andere beweging, een beweging die zich opent, een beweging die allianties sluit, en daarom moeten we veranderen van een oppositiepartij naar een partij die regeringsverantwoordelijkheden wil opnemen, en dat moet duidelijk gemaakt worden met een naamswijziging", aldus Le Pen. 

De Franse zender RTL berichtte vorige week nog dat 80 procent van de aanhangers van de partij een naamswijziging niet ziet zitten, maar Le Pen meent dat er nog onvoldoende resultaten van de ledenbevraging binnen zijn om conclusies te trekken.

Meest gelezen