Luchtvaartmaatschappij TUI fly zoekt 250 nieuwe werknemers

Luchtvaartmaatschappij TUI fly breidt het komende zomerseizoen haar aanbod uit en zoekt daarom zo'n 250 nieuwe werknemers. Het gaat om 160 airhostessen en stewards, 64 piloten en 23 ingenieurs. Met het nieuwe personeel erbij zal de luchtvaartmaatschappij, die in 2004 startte, zowat 1.400 mensen tewerkstellen.

TUI fly kondigde eerder aan het netwerk dit jaar met 15 nieuwe lijnen uit te breiden. Vijf nieuwe lijnen vertrekken uit Brussels Airport en tien uit de regionale luchthavens van Antwerpen, Oostende, Charleroi en Luik. 

In 2017 kwamen er al 330 medewerkers bij.  De piloten die nu  aangeworven worden, moeten ervaren zijn. Voor de job van cabin crew member is geen ervaring in de sector vereist. TUI fly biedt een intensieve interne opleiding aan van 8 weken.

Dit voorjaar voegt TUI fly vier 737-MAX toestellen, het nieuwste vliegtuigtype van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, en een tweede Dreamliner aan de vloot toe, waarmee de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen over de jongste Belgische vloot beschikt.

Meest gelezen