Pas in 2019 afbraak van Sint-Pieterziekenhuis in Leuven

Het Sint-Pieterziekenhuis in de Brusselsestraat in Leuven zal pas in 2019 tegen de vlakte gaan, in tegenstelling tot wat burgemeester Louis Tobback (SP.A) zelf had gehoopt.

Het ziekenhuis dat in 1975 is gebouwd, werd op een aantal verdiepingen na nooit in gebruik genomen. Al jaren wordt er gesproken over een afbraak. Dit weekend nog bracht burgemeester Louis Tobback (SP.A) het ter sprake op de nieuwjaarsreceptie van de stad. Hij sprak de hoop uit dat het gebouw nog dit jaar, tijdens zijn laatste jaar als burgemeester, zou worden afgebroken.

Maar dat is hem niet gegund. Volgens de aannemer moet eerst het asbest uit het gebouw verwijderd worden. Dat is een groot werk en daarvoor moet het gebouw ingepakt worden. Pas als dat gebeurd is, zullen de echte afbraakwerken kunnen gebeuren, de aannemer schat dat dat eerder begin volgend jaar zal zijn.

 

Meest gelezen