Video player inladen...

Radiohead klaagt Lana Del Rey aan voor plagiaat van "Creep"

Radiohead klaagt Lana Del Rey aan voor plagiaat. Volgens de Britse band lijkt het nummer "Get free" van de Amerikaanse zangeres opvallend veel op hun doorbraakhit "Creep" uit 1992. 

De Amerikaanse zangeres heeft het nieuws zelf bevestigd via haar Twitteraccount. "Hoewel ik weet dat mijn song niet geïnspireerd is door "Creep" vindt Radiohead dat dat wel zo is en eist de band 100% voor het uitgeven. De voorbije maanden bood ik tot 40% aan, maar de band wil enkel 100% aanvaarden. "

AP

Del Rey haalt aan dat Radiohead na het uitbrengen van "Creep" zelf kreeg af te rekenen met een claim omdat het nummer zou lijken op "The air that I breathe" van The Hollies uit 1974. Er werd een compromis gevonden en Albert Hammond en Mike Hazlewood werden als auteurs van de song toegevoegd. 

"Creep" was de doorbraakhit van Thom Yorke en co, maar de band heeft er jarenlang een moeilijke verhouding mee gehad. Pas recent zijn ze het opnieuw live beginnen te spelen. 

Meest gelezen