Renovatie van Brusselse Reyerstunnels is begonnen

In Brussel start vandaag de renovatie van vier van de zes Reyerstunnels. Het gaat om de twee tunnels tussen de E40 en het Meiserplein én om de twee tunnels die Montgomery en de E40 verbinden. De renovatie zal een jaar duren. 

Een strakke planning ligt op de werftafel om de tunnels op tijd weer in gebruik te kunnen nemen. En om dat schema te respecteren, mag non-stop gewerkt worden van 7 tot 22 uur. Er worden ook geen onderbrekingen ingelast tijdens de vakanties. En de weekends dienen als buffer om eventuele vertragingen op te vangen.

De werken zullen in verschillende fases verlopen en de vier tunnels worden nooit gelijktijdig gesloten. Eens de renovatie van een tunnel start, gaat deze wel 24 op 24 uur dicht.

Als eerste is de tunnel van de E40 richting Meiser aan de beurt. Deze wordt tussen 26 januari en Pasen in één keer afgebroken en weer opgebouwd. Tijdens de rest van de werkzaamheden blijft deze tunnel open. Van de drie andere tunnels worden de daken in verschillende stappen afgebroken en gerenoveerd. 

Wat zijn de gevolgen voor de weggebruiker?

Voor verkeer dat van buiten Brussel komt, worden de omleidingen vanaf de Ring aangegeven met dynamische informatieborden. De alternatieve routes lopen via de A12, de Leopold III-laan, de Leuvensesteenweg of de Tervurenlaan. Voor het plaatselijk verkeer zijn er enkele aanpassingen bovengronds.

Voor voetgangers en fietsers komt er een tijdelijke brug tussen de Kolonel Bourgstraat en het metrostation Diamant. De Reyerslaan oversteken, kan via het metrostation waar een speciale lift voor personen met een beperkte mobiliteit voorzien is.

"En natuurlijk is er ook het openbaar vervoer, dat de omgeving op een zeer goede manier bedient", meldt Brussel Mobiliteit.

Meest gelezen