Verzon tv-zender een nieuwe naam voor Hunter Fisher?

"Emma en ikzelf zijn uiteindelijk op televisie gekomen, maar de cameraman kon maar niet geloven dat mijn naam Hunter Fisher is. Daarom heeft hij maar een nieuwe naam verzonnen." Hunter Fisher, oftewel iemand die twee activiteiten, namelijk jagen en vissen, in zijn naam draagt, zag de grap wel in van zijn naamsverandering in "Benjamin Holcomb" na de opnames van de oudejaarsfestiviteiten in Atlanta, VS. Op nieuwsmedia en sociale media was daarna de link met "fake news" snel gelegd.

"Dat de cameraman in kwestie twijfelt aan de echtheid van Fishers naam is begrijpelijk", aldus nieuwswebsite Mashable, "en hiermee laten we het begrip "fake news" achter in 2017." Het was dan ook wel "fake news" waaraan tv-zender WSB-TV zich leek te bezondigen:

Er volgden reacties als:

Nadat de tweet viraal gegaan was, reageerde ook de echte Benjamin Holcomb op de hele heisa, inclusief een vraag tot excuses van de tv-zender:

Hunter Fisher reageerde intussen op de Russische nieuwswebsite RT.com: "De nieuwe naam lijkt me even onduidelijk als mijn naam. Er is duidelijk met de pet naar gesmeten. Toch vind ik het belangrijk dat je alles vooraf controleert."

"Dat mijn tweet viraal gegaan is, heeft alles te maken met het "fake news"-verhaal waarin we terechtgekomen zijn. Men herkende het gegeven. Het hoort bij deze tijd. De reacties op het twitterbericht maakten dat ook duidelijk, almaar die verwijzing naar nepnieuws en dat dergelijk nieuws ook niet in 2018 zal stoppen. Maar het blijft belangrijk de feiten te controleren, van welke bron het nieuws ook afkomstig is."

Intussen blijft het onduidelijk of een medewerker van WSB-TV een bewuste fout maakte of dat er technisch iets fout gelopen is. Toch blijft de naamsverandering ook nu nog in de bewuste beelden te zien op de website van de tv-zender.

Meest gelezen