Vluchtmisdrijf Hasselt: bestuurder in verleden al veroordeeld voor dronken rijden zonder rijbewijs

De man die zaterdagavond drie voetgangers aanreed in Hasselt en daarna wegvluchtte, is in het verleden al veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol. Dat meldt het Limburgse parket. De man is intussen aangehouden en riskeert drie jaar cel en een levenslang rijverbod.

De bestuurder is een 56-jarige man uit Diepenbeek. Hij reed zaterdag rond 20 uur drie voetgangers aan terwijl ze aan het oversteken waren op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt.  De drie voetgangers, twintigers uit Oost-Vlaanderen, raakten zwaargewond. 

De bestuurder werd na de feiten opgepakt in een café. Hij reed zonder rijbewijs en had gedronken. Het parket van Limburg laat weten dat hij geen onbekende is voor het gerecht. In het verleden werd hij al verschillende keren veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol. 

Meest gelezen