imago stock&people

Bezorgdheid over gebruik iPhone door kinderen

Twee grote aandeelhouders van Apple uiten zorgen over het gebruik van de iPhone door kinderen. Ze roepen het technologiebedrijf op ervoor te zorgen dat ouders de toegang van kinderen tot de iPhone kunnen beperken en onderzoek te doen naar de effecten van veelvuldig gebruik van de smartphone op de geestelijke gezondheid.

De oproep staat te lezen in een open brief van de aandeelhouders Jana Partners en California State Teachers Retirement System. Zij bezitten samen zo'n 2 miljard dollar (omgerekend 1,67 miljard euro) aan Apple-aandelen.

Volgens hen is er toenemend bewijs dat sommige regelmatige jonge gebruikers van iPhones daar ongewild negatieve gevolgen van ondervinden. Dit kan uiteindelijk ook een negatieve impact voor Apple zelf hebben, aldus de aandeelhouders.

Apple biedt al verschillende mogelijkheden voor ouders om controle te hebben over wat kinderen doen op de iPhone. Het gaat bijvoorbeeld om ouderlijke toestemming om producten en diensten te kopen op de smartphone.

Meest gelezen