Straks tot 45 minuten gratis parkeren op Shop &-Go plaatsen in Leuven

Op vraag van handelsvereniging Liefst Leuven kan je binnenkort 45 minuten gratis parkeren op de shop & go-parkeerplaatsen in Leuven, tot nu toe is dat maar 30 minuten.

De verlening van de gratis parkeerduur komt er omdat heel wat handelaars merken dat 30 minuten net te kort is om een boodschap te doen. En dat leidt soms tot stresserende situaties, zeker als er nog eens wachttijden aan de winkelkassa bijkomen.

Primeur voor Vlaanderen

De nieuwe regeling zorgt ook voor een primeur zegt schepen Erik Vanderheiden. "Leuven zal op deze manier de stad zijn waar je het langs gratis kan parkeren op een shop & go-plaats van Vlaanderen."

Opgelet: nog even geduld

Het blijft wel even opletten want voor de parkeerduur verlengd kan worden, moeten enkele reglementen veranderd worden. Bovendien moeten ook de borden aangepast worden en de sensoren waarmee elke shop & go-parkeerplaats is uitgerust moeten ook opnieuw worden geprogrammeerd. De schepen hoopt dat al die werken in de loop van het voorjaar afgerond kunnen worden.

Foto: ROB

Meest gelezen