4 jaar cel voor dorpskapper die klanten voor meer dan 2 miljoen euro oplichtte

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een dorpskapper uit Hoevenen veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan de helft effectief, voor oplichting van enkele klanten.

De dorpskapper lichtte meer dan 20 klanten op voor samen meer dan 2 miljoen euro. Hij beloofde hen interesten van 25 tot 33 procent als ze geld via hem zouden beleggen. Meerdere klanten geloofden zijn verhaal en belegden hun spaargeld in het zogenaamde investeringsfonds. Maar dat bleek uitendelijk niet te bestaan. 24 klanten stelden zich nu burgerlijke partij voor de rechtbank.

De rechtbank heeft een bedrag van bijna 1,2 miljoen euro verbeurd verklaard. De kapper moet aan alle slachtoffers een schadevergoeding betalen. Maar de vraag stelt zich wel of de man dat zal kunnen betalen. Het parket vroeg 5 jaar cel, maar de dorpskapper kreeg uiteindelijk 4 jaar. Daarvan moet hij er twee jaar effectief in de cel zitten.

Meest gelezen