Video player inladen...

Aantal bedrijfswagens blijft stijgen: 3 procent meer in 2017

De verkoop van bedrijfswagens stijgt nog altijd in ons land. Dat schrijft De Tijd. Vorig jaar werden ruim 290.000 bedrijfswagens ingeschreven, dat zijn er ruim 3 procent méér dan het jaar ervoor. Joost Kaesemans van automobielfederatie Febiac pleit (nog eens) voor een mobiliteitsbudget.

Veel werknemers blijven dus voor een bedrijfswagen kiezen. Ook al is er internationale druk op ons land om het bedrijfswagenpark in te dijken én ook al is er een maatschappelijke tendens om daar iets aan te doen, als puntje bij paaltje komt, kiest de Belg nog vaak voor een bedrijfswagen.

"Inderdaad, het wagenpark groeide vorig jaar met 1,5 procent, maar het aantal auto's op naam van bedrijven steeg met 3 procent. Dat heeft te maken met de aantrekkende economie, maar vooral ook met het feit dat de verloning van werknemers voor een deel nog altijd via bedrijfwagens gebeurt", zegt Joost Kaesemans van automobielfederatie Febiac.

Tussen idee en daad staan dus financiële wetten in de weg? "Blijkbaar. Het toont nog maar eens aan dat er echt werk moet worden gemaakt van een mobiliteitsbudget. Dat kan het alternatief zijn. Als bedrijven toch willen uitbetalen op een fiscaal interessante manier, moet een oplossing op maat mogelijk zijn. Dan hoeft niet altijd die auto, maar dan moet het budget ook kunnen dienen voor openbaar vervoer of pakweg een motor of een scooter." 

Meest gelezen