Tientallen Belgen kregen boete in de bus zonder te weten waarvoor

Tientallen mensen hebben de voorbije weken een boete in de bus gekregen zonder dat ze eerst een pv hebben ontvangen. Ze weten dus niet wat ze hebben misdaan. Dat meldt "VTM Nieuws".

Bij Justitie erkennen ze dat er een probleem is met het verwerken van de pv's, maar ze benadrukken dat burgers altijd meer uitleg kunnen vragen. Of die uitleg er uiteindelijk ook komt, werd er niet bijverteld."Wij hebben bij de FOD Justitie geen zicht op het aantal getroffen personen. We merken wel dat er bij ons callcenter enkele ongeruste telefoontjes binnengelopen zijn van burgers die een boete gekregen hebben zonder voorafgaand proces-verbaal", zegt Edward Landtsheere, woordvoerder van de FOD Justitie. "De politie werkt voor het verwerken van de pv's samen met Fedopress, de drukkerij van de FOD Financiën. Daar zijn ze bezig met het probleem".

Moeten burgers die een boete zonder pv gekregen hebben die boete dan betalen? "Burgers hebben twee opties als ze een boete krijgen: ofwel aanvaarden ze die en wordt ze betaald, ofwel aanvaarden ze die niet en vragen ze meer uitleg", aldus Landtsheere nog. "Wie niet betaalt, krijg sowieso een herinnering. Als er dan nog steeds geen pv in de bus zit, kan men bij de lokale politie een duplicaat van het pv aanvragen. In de meeste gevallen zal het pv intussen toch al aangekomen zijn."

Vanaf begin maart moet het probleem opgelost zijn, dan worden boetes en pv's samen opgestuurd.

Meest gelezen