Cannabisplantage ontdekt na brand in Roosdaal

In de Vlaams-Brabantse gemeente Roosdaal is in een woning langs de Ninoofsesteenweg gisteravond een professionele cannabisplantage ontdekt. Dat gebeurde nadat er brand was uitgebroken in het gebouw.

"Bij hun aankomst stelden de hulpdiensten meteen een sterke cannabisgeur vast", vertelt Gilles Blondeau van het parket. Daarom werd bij het blussen van de brand erg voorzichtig te werk gegaan. Uit ervaring is geweten dat de bouwers van zulke plantages vaak "booby traps" voorzien om mensen af te schrikken of tegen te houden. Uiteindelijk werd binnen een plantage van ongeveer 300 planten aangetroffen.

Bij de brand werd niemand opgepakt. Het labo kwam deze voormiddag ter plaatse voor een sporenopname. Daarna ruimde de Civiele Bescherming uit Liedekerke de plantage op. Het gerechtelijk onderzoek moet nu meer duidelijkheid brengen over wie er achter de plantage schuilgaat.

Meest gelezen