Criminaliteit in voetgangerszone Brussel gedaald

Sinds de grote voetgangerszone twee jaar geleden is ingevoerd in het centrum van Brussel, is de criminaliteit in de zone gedaald. Dat heeft de burgemeester van Brussel gezegd op de gemeenteraad. 

Twee jaar geleden werd in Brussel de auto gebannen uit een deel van het centrum. De voetgangerszone werd gelanceerd. En dat heeft volgens de Brusselse burgemeester Philippe Close ook invloed gehad op de criminaliteitscijfers in de zone. Dat zei hij op de gemeenteraad.

De cijfers gaan onder meer over slagen en verwondingen, diefstallen in huizen en auto's, en diefstallen met geweld. In het jaar vóór de voetgangerszone openging, stelde de politie 1747 feiten vast. Het jaar daarop is het aantal feiten met zo'n vijfde gedaald, tot 1354 feiten. En ook vorig jaar zijn de criminaliteitscijfers weer gedaald, deze keer met 13 procent. De feiten rond slagen en verwondingen daalden zelfs met 42 procent.

Meest gelezen