De Croo werkt aan compensatieregeling voor telecomsector

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) werkt aan een regeling die telecomoperatoren verplicht compensaties te geven bij langdurige onderbrekingen. Hij laat zich daarbij inspireren door Nederland, waar al zo'n regeling bestaat. De Croo wil volgende maand al met een concreet voorstel naar de ministerraad.

Hier zijn telecomoperatoren niet verplicht om hun klanten een compensatie te geven, maar in Nederland is zo'n compensatie verplicht bij storingen die langer dan 12 uur duren. Dan moet het abonnementsgeld van één of meerdere dagen worden terugbetaald.

Net vandaag heeft Proximus zich moeten verontschuldigen na een langdurige storing die gisteravond begon en tot vanmorgen aanhield. Tv-klanten krijgen als compensatie 2 weken gratis toegang tot betalende kanalen.

Meest gelezen