Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

EU nodigt Iran donderdag uit te Brussel om te praten over nucleair akkoord

De Europese Unie heeft de Iraanse minister van
buitenlandse zaken donderdag uitgenodigd in Brussel om te bekijken hoe het nucleair akkoord van drie jaar geleden verder kan uitgevoerd worden.

Dat wordt een acute kwestie, want de Amerikaanse president Trump heeft namelijk aangekondigd zich terug te trekken uit dat akkoord. De formele beslissing wordt een van de komende dagen verwacht. In de zomer van 2015 kwam een akkoord tot stand waarbij Iran beloofde
kernenergie alleen voor vreedzame doelen te gebruiken. In ruil werden de economische sancties opgeheven. Voor Europa zaten toen Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland mee aan de onderhandelingstafel.

Meest gelezen